Насловна Најновије Возачи санитета имају непроцјењиву улогу у борби за живот пацијента

Возачи санитета имају непроцјењиву улогу у борби за живот пацијента

710
0

У Болници „Србија“ у досадашњем раду током превоза пацијената није се десио ниједан смртни случај, нити је дошло до удеса и оштећења возила. Сви пацијенти су увијек сигурно и безбједно превезени до одредишта.

Кључни фактор у њиховом послу су брзина и вријеме, јер су у сваком тренутку свјесни одговорности за пацијенте које превозе, као и за друге учеснике у саобраћају.

Небојша Ступар, шеф Службе за техничко-услужне послове, рекао је да је у ЈЗУ Болници „Србија“ Источно Сарајево запослено седам возача, заједно са њиховом шефом Славком Кнежевићем.

„Рад возача је организован у турнусу и увијек су на располагању. Шеф возног парка води рачуна о распореду возача, транспортима, исправности возила, што је јако тешко јер возила постижу огромну километражу у току године“, истакао је Ступар.
Шеф возног парка Славко Кнежевић, нагласио је да је задовољан како функционише возни парк, али да је такође овај посао јако одговоран и стресан, нарочито због превоза пацијената који су животно угрожени, те удаљености УКЦ-а Републике Српске, гдје најчешће иду и возе у разним условима.

„О томе колико вријеме може бити пресудно у борби за живот, о томе највише могу да свједоче возачи који су доступни 24 часа дневно, јер када се деси хитна ситуација, они су ти који заједно са медицинском пратњом превозе пацијента до друге установе у којој му се може пружити услуга која није могућа у нашој болници“, навео је Кнежевић.

ИЗВОРболница србија
Претходни текстСловенија: Аутобус са туристима заробљен у општини Толмин због клизишта
Сљедећи текстХеликоптерски сервис извршио захтјеван и компликован транспорт новорођенчета из Сарајева у Београд