Насловна Најновије Хеликоптерски сервис извршио захтјеван и компликован транспорт новорођенчета из Сарајева у Београд

Хеликоптерски сервис извршио захтјеван и компликован транспорт новорођенчета из Сарајева у Београд

361
0

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и љекари и техничари Универзитетског клиничког центра Српске данас су извршили веома захтјеван и компликована транспорт новорођенчета са тешком урођеном срчаном маном из Клиничког центра у Сарајеву за Клинички центар Србије у Београду.

Из Хеликоптерског сервиса навели су да је хеликоптер у раним јутарњим часовима полетио из Бањалуке ка Источном Сарајеву, по захтјеву Педијатријске клинике Клиничког центра у Сарајеву.

– Препоручено је „хитно измјештање мушког новорођенчета у инострани кардиохируршки центар ради хитне оперативне корекције урођене срчане мане“, мушког новорођенчета из Трнова, рођеног 16. августа. Новорођенче са тешком урођеном срчаном маном, у веома комплексним условима, хеликоптером Хеликоптерског сервиса транспортовано је уз комплетан мониторинг, интубирано је и уз комплетну фармаколошку подршку, под стручним надзором љекара специјалисте педијатрије и медицинског техничара-анестетичар, који су саставни дио тима за ваздушни медицински транспорт – навели су из Хеликоптерског сервиса.

Новорођенче је упућено у Институт за мајку и дијете у Београду ради хитне кардиохируршке интервенције и потребе за лијечењем у специјализованој неонатолошкој интензивној њези.

Припадницима службе за ваздушни медицински транспорт ово је 48. транспорт у овој години, а један од најзахтјевнијих до сада.

ИЗВОРртрс
Претходни текстВозачи санитета имају непроцјењиву улогу у борби за живот пацијента
Сљедећи текстРогатица: Традиционални пријем за породице погинулих бораца (Фото)