Насловна Вијести „Врачарци“ планирали убиство предсједника Србије

„Врачарци“ планирали убиство предсједника Србије

154
0

Начелник Службе за борбу против организованог криминала Нинослав Цмолић рекао је вечерас да је данас ухапшено 18 особа криминалне групе „врачарци“ и два припадника полиције, те да је ова група планирала убиство предсједника Србије Александра Вучића.

Цмолић је рекао за РТС да је ова криминална група видјела Вучића као највећу пријетњу и да су се двоумили да ли да га убију или да му нанесу душевну бол, тако што би му убили дијете.

Он је навео да је група праћена дуже од годину дан и да трагови до којих су дошли, као и сазнања која имају на основу пресретања апликације „Скај“, захваљујући Европолу и другим европским полицијама, показују да су планирали убиство Вучића.

За Николу Вушовића, који се сматра да је вођа „врачарског“ клана, медији су писали да је близак сарадник Вељка Беливука, такође вође криминалног клана, као и да је један од најближих сарадника вође кавчана Радоја Звицера, који је, према свједочењу окривљеног сарадника у предмету „Беливук“, планирао атентат на предсједника Србије.

Цмолић је навео да мимо тога полиција посједује и оперативна сазнања, информације до којих долази радом на терену.

„Упоређивањем њих, долазимо до тачних података на који начин је то требало да буде, ко су уплетени људи, о којој цифри се ради, тако да немамо само посредне доказе, имамо и непосредне, као и живу реч“, истакао је Цмолић.

Према његовим ријечима, један број осумњичених налази се у бјекству, у Шпанији и Доминиканској Републици, са којом Србија нема сарадњу.

Он је додао да је Никола Вушевић тамо био ухапшен по црвеној Интерполовој потјерници и да му је тада одређен имиграциони притвор из ког је волшебно нестао.

„Имамо изузетну сарадњу са европском полицијом, поготово са холандском, француском и шпанском, али ван Европе немамо добру сарадњу“, додао је Цмолић.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстОчекује се компликована ситуација на Косову и Метохији због таблица
Сљедећи текстХрам Светог Варнаве Исповједника на Врањешу прославља крсну славу