Насловна Најновије Вријеме ултиматума је прошлост, предсједник Додик неће подлећи притисцима и пријетњама

Вријеме ултиматума је прошлост, предсједник Додик неће подлећи притисцима и пријетњама

161
0

Из Кабинета предсједника Републике Српске, истакли су да је запањујућа дрскост европске парламентарке Тинеке Стрик, да уопште помисли да глас једног нелегалног и нелегитимног странца, може бити мјеродавнији од 300.180 гласова грађана Републике Српске.

„Грађани Републике Српске су ти чије је мишљење једино важно, и они су свој став изнијели 2. октобра 2022. године јасно рекавши да желе Милорада Додика за свог предсједника“, нагласили су из Кабинета предсједника Српске, реагујући на позиве Стрикове упућене ОХР-у, да легитимно изабраном предсједнику Републике Српске да „краткорочни ултиматум за повлачење његових најновијих потеза, те да га смијени с функције у случају непоштивања“.

Из Кабинета су поручили да је апсолутно немогуће и да се коси са здравим разумом и основним постулатима демократије да неизабрани странац, који при том, ни за функцију коју прижељкује да обавља нема потврду Савјета безбједности, на било који начин утиче на вољу грађана Републике Српске и њене изабране представниике.

„Очито да европска парламентарка Тинеке Стрик, није упозната о правном систему Републике Српске и БиХ, те да је, претпоставићемо, у општем незнању дала себи за право да коментарише акте донесене од највишег законодавног органа у Српској – Народне скупштине Републике Српске, на овакав начин и да их квалификује као сецесионистичке.

„Вријеме ултиматума је иза нас, а предсједник Републике Српске Милорад Додик, неће подлећи никаквим притисцима и пријетњама, наставиће да штити интересе Републике Српске и свих њених грађана, њену имовину и територију“, поручили су из Кабинета предсједника Репуублике Српске.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстВласеница: Одржане радионице у оквиру пројекта “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“
Сљедећи текстГолијанин честитао Дан и крсну славу општине Трново