Насловна Најновије Голијанин честитао Дан и крсну славу општине Трново

Голијанин честитао Дан и крсну славу општине Трново

254
0

Поштовани суграђани, драги пријатељи!

Упућујем вам искрену честитку поводом Дана и крсне славе Општине Трново, уз жељу да се број становника сваке наредне године повећава, а граја из школског дворишта буде све јача!

Као што знате,ових дана навршава се 30. година од када смо се вратили на своја огњишта,већином уништена и запаљена. Већина нас је на својој кожи осјетила многе страхоте рата и претрпила губитке. Из пепела смо подизали домове и живили „ни од чега“. Било је право умјеће у таквим околностима подизати породицу, сачувати физичко и ментално здравље и имати вољу за будућност, али опстали смо!

Војска Републике Српске,те 1993 год. подарила нам је слободу,на чему покољења морају бити захвална.

Данас,30.год.после,живимо у потпуно другачијем времену, други начин живота, размишљања и промјена глобалног поретка, тако да нашу стратегију морамо прилагодити томе, уколико желимо напријед. Али шта је оно што морамо задржати, оно чега се никада не смијемо одрећи ?

То је патриотизам, очување наше духовности, традиције и поноса. Морамо чвршће стати на наше бедеме и бити сложнији него икада. Ово је наше, никада није било туђе, нити ће бити, јер наши претци су тешком муком, камен по камен градили ово мјесто и ову земљу. Зато нико нема право рећи да располаже њом, имало више него ми! Било какве подјеле унутар нас у овим моментима не смију постојати, јер једино тако имамо шансе.

Увијек смо били за мир,за добре међунационалне односе, никоме не оспоравамо да има своју вјеру, своје обичаје и живи уз нас. Наша вјера православна нас учи да будемо људи према свима и прихватимо све различитости, да будемо добре комшије и никога не мрзимо, јер то је оно што нас чини хришћанима, љубав према свима.

Нека је вјечна слава нашим херојима,најбољим синовима овог неба који су за нашу слободу дали своје животе! Живјела Република Српска!

Предсједник СО.Трново
Синиша Голијанин

ИЗВОРВолим Трново
Претходни текстВријеме ултиматума је прошлост, предсједник Додик неће подлећи притисцима и пријетњама
Сљедећи текстСоколац: Бољи услови за пацијенте на акутном женском одјељењу