Насловна Најновије Врховац: Нико се не може играти са Српском

Врховац: Нико се не може играти са Српском

123
0

Предсједник Савеза ратних војних инвалида Републике Српске Драган Врховац, позвао је грађане да се у великом броју окупе 9. јануара у свакој општини и граду Српске, како би обиљежили Дан Републике и поручио да то Србима нико не може забранити, посебно не самозвани високи представник Кристијан Шмит.

Врховац је у изјави Срни, истакао да се нико не може играти са Републиком Српском, у чије су темеље ратни војни инвалиди уградили дијелове свог тијела, ни наметати нешто што народ Српске не прихвата.

„Шмит нека иде у своју земљу и тамо забрањује и слави шта хоће. Што нам више бране и оспоравају обиљежавање Дана Републике Српске, више и масовније ћемо славити“, поручио је Врховац, реагујући на посљедње активности Шмита у вези са обиљежавањем 9. јануара у Српској.

Он је истакао да ће Република Српска сваке године славити Дан републике – 9. јануар.

Шмит је раније рекао да је прослава 9. јануара као Дана Републике Српске „јасан и директан пропуст у спровођењу одлука Уставног суда БиХ, као и одлука високог представника“, те додао да непоштовање одлука Уставног суда представља кривично дјело према Кривичном закону БиХ.

Такође је затражио од високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепа Бореља, да изврши притисак из Брисела на Београд и Подгорицу, како функционери Србије и Црне Горе не би присуствовали обиљежавању Дана Републике Српске.

ИЗВОРСрна, фото Prnjavorinfo.com
Претходни текстВучић: Нападају Србе у Српској ни криве, ни дужне
Сљедећи текстДодик: БиХ је “планетарни“ промашај