Насловна Најновије Вучић: Нападају Србе у Српској ни криве, ни дужне

Вучић: Нападају Србе у Српској ни криве, ни дужне

131
0

Предсједник Србије Александар Вучић, изјавио је да је српски народ у Републици Српској, ни крив ни дужан, изложен нападима послије избора у Србији.

Вучић је рекао да није проблем ако нападају њега и предсједника Републике Српске Милорада Додика, већ то што нападају српски народ у Српској.

„За њих је све представа и да они не би објашњавали нацији да су неспособни и да су по ко зна који пут изгубили изборе, говоре да им је крив Свети Петар и лоповлук и народ из Републике Српске и одавде и оданде“, рекао је Вучић у данашњем обраћању.

Када је ријеч о нападима опозиције на Његово преосвештенство владику бихаћко-петровачког Сергија, Вучић је рекао да су и владика Сергије и владика бачки Иринеј нападнути, јер су се ставили у одбрану српског народа из Републике Српске, који је опозицији сада за све крив, као што је некада био српски мученички народ из Републике Српске Крајине.

Он је рекао да су опозиција и њени медији напали и министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића, јер је изашао на изборе, а он је само изашао на ванредне парламентарне изборе, јер на то има право.

Вучић је навео да је предсједнику Народне скупштине Српске Ненаду Стевандићу, рекао да идући пут свакако изађе на изборе.

Он је упитао зашто се спомиње неких 40.000 бирача из Републике Српске, када их је у Београду 5.100 са правом гласа.

„Они су донели тај Закон. Они су шетали тада и са Милорадом Додиком, сад што Додик не подржава њих него неког другог, сада им је крив“, рекао је Вучић.

Он је подсјетио да је 10 дана пред изборе, предвидио да ће листа СНС-а побиједити са четири до пет одсто разлике.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстВучић: Београд никада неће признати Косово
Сљедећи текстВрховац: Нико се не може играти са Српском