Насловна Најновије Вучић: Београд никада неће признати Косово

Вучић: Београд никада неће признати Косово

89
0

Предсједник Србије Александар Вучић, поручио је да Србија не признаје и никада неће признати самопроглашено Косово, нити ће пристати да потпише било какав документ којим би се обавезала да пристаје на било какву помоћ, за чланство Косова у УН или другим међународним институцијама.

Вучић је навео да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, не жели да спроведе ниједан споразум, напоменувши да је вријеме Куртијеве владавине забиљежено највише напада на Србе, али да се то игнорише.

Према његовим ријечима, упркос прогону, на Косову и Метохији у овој години рођено је 868 беба.

Вучић је на конференцији за новинаре, нагласио да Приштина већ три мјесеца крије налазе обдукције три убијена Србина у Бањској, те да ће Србија док је свијета и вијека тражити извјештај како су они убијени.

Он је навео да постоје извјештаји албанских специјалаца у којима је наведено да су убијени, не снајпером, него из близине.

Вучић је рекао да Србија хоће да води своју политику и да је спремна да за то плати своју цијену, те додао да ће институције завршити изборни процес, али без икакве насилне смјене власти, јер је ово демократска земља у којој се власт мијења изборима.

Када је ријеч о економији и стандарду грађана, Вучић је рекао да ће од 1. јануара плате у јавном сектору бити увећане за 10 одсто, што значи да ни један радник неће смјети да има плату мању од 47.000 динара /380 евра/, а да ће пензије бити увећане за 14,8 одсто.

Он је навео да су то најважније теме за државу, а да ће фокус бити на побољшању услова у образовању и здравству и најавио почетак изградње Био Кампуса четири у који ће бити уложено 458 милиона евра.

Вучић је предочио пројекте који ће бити реализовани у наредном периоду, између осталог о гасификацији подручја од Пријепоља до Ваљева и нагласио да се у најкраћем року мора ући и изградњу нафтовода према Мађарској да би имали још један извор дотока нафте.

Он је навео да су резерве злата 40 тона, што је рекордно и предочио јавности мрежу путева који се граде и планове за манифестацију ЕКСПО.

ИЗВОРСрна, фото Танјуг
Претходни текстЈуговић честитао католицима Божић
Сљедећи текстВучић: Нападају Србе у Српској ни криве, ни дужне