Насловна Најновије Вулин: Спријечено чланство самопроглашеног Косова у Интерполу

Вулин: Спријечено чланство самопроглашеног Косова у Интерполу

275
0
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин истакао је да је четврти пут спријечено да Приштина постане чланица Интерпола, те да је то заслуга вођења самосталне и независне политике.

Вулин је прецизирао да је дневни ред усвојен и да се самопроглашено Косово није пријавило за чланство у Интерпол на овогодишњем засједању Генералне скупштине те полицијске организације у Њу Делхију, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије.

– Хоћу да захвалим српској делегацији и представницима МУП-а и Министарства спољних послова, који су током целе године вредно радили и уложили много напора и труда да допру до бројних земаља из различитих делова света и упознају их о стварним приликама на простору Косова и Метохије – рекао је Вулин, који предводи делегацију Србије.

Према његовим ријечима, упркос бројним притисцима великих свјетских сила да се уведе самопроглашено Косово у ту организацију, мудра политика предсједника Србије Александра Вучића још једном је однијела побједу.

Вулин се данас састао са начелником Управе за међународну сарадњу МУП-а Шпаније и чланом Извршног комитета Интерпола за Европу Маријом Алисијом Мало Санчез.

Српски министар је при том захвалио Шпанији на поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије и непризнавању лажне државе Косово и спречавању да постане члан Интерпола.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДојава о постављеним бомбама у УКЦ-у Српске и на бањалучком Аеродрому
Сљедећи текстНајава емисије ,,Оком камере“ о порталу Mama.com&ја (ВИДЕО)