Насловна Најновије Вучић: Одбојкашице су понос Србије

Вучић: Одбојкашице су понос Србије

182
0

Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас женску одбојкашку репрезентацију Србије, која је освојила сребрну медаљу на Европском првенству, поручивши да су оне понос Србије, рођени побједници и да очекује од њих медаљу на Олимпијским играма у Паризу.

Вучић је нагласио да су за српске одбојкашице навијали сви у Србији, у Републици Српској, Црној Гори и свугдје гдје живе Срби.

Он је рекао да не може да буде пораз када неко освоји сребро, већ је то успјех за понос, те да је женска одбојкашка репрезентација Србији подарила највише одличја.

„Ни у једном спорту никада нам нико није донио толико радости и успеха“, рекао је Вучић пожеливши дјевојкама да прођу квалификације у Кини и да на Олимпијским играма у Паризу јуришају на најсјајније одличје.

Он је навео да ће предложити Влади Србије да премија за злато буде подигнута на 100.000 евра, па чак можда и на 200.000.

У име репрезентације присутним се обратила капитен Маја Огњеновић захваливши свима на великој подршци која их је пратила на првенству.

„Хвала на подршци, што у Србији, што у дијаспори, живела Србија“, рекла је Огњеновићева.

Српске одбојкашице су у синоћњем финалном мечу Европског првенства након велике борбе поражене од селекције Турске са 3:2 у сетовима

ИЗВОРSrna
Претходни текстЕмисија „Сеоским сокацима“, 6. Сабор српског изворног пјевања „Пјевај Романијо“ (ВИДЕО)
Сљедећи текстПознато кад Ђоковић игра четвртфинале