Насловна Најновије Гогановић: Дешавања у Пазарићу неће бити заташкана

Гогановић: Дешавања у Пазарићу неће бити заташкана

458
0

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је да је упознат о дешавањима у касарни у Пазарићу у којој се одвија обука кандидата за професионалне војнике, те да су надлежне команде Оружаних снага БиХ предузеле мјере у складу са Законом о служби и подзаконским актима.

Гогановић је навео да су, осим војне полиције, у цијели случај укључени надлежни из Полицијске станице Хаџићи и кантонални тужилац.

– Не желим улазити у квалификацију и тежину кривичног дијела прије увида у садржај службеног извјештаја. Оно што могу већ сада потврдити – то је да нећу дозволити никоме заташкавање овог случаја и да ћемо истрајати у његовом расвјетљавању до краја, што би требало бити у интересу свих – истакао је Гогановић.

Из Министарства одбране раније је саопштено да се у касарни „Заим Имамовић“ у Пазарићу догодио тежи облик нарушавања војне дисциплине због чега је покренут поступак за утврђивање дисциплинске и кривичне одговорности два кандидата на основној војничкој обуци у Центру за основну обуку.

Поступак су, након јучерашњег ванредног догађаја, покренули истражни органи Министарства одбране и Оружаних снага.

ИЗВОРсрна
Претходни текстРеакција градоначелника Ћосића на хистерију сарајевских медија због промоције филма “Хероји Халијарда”
Сљедећи текстУ Српској и ФБиХ Дан жалости због троструког убиства у Градачцу