Насловна Најновије Реакција градоначелника Ћосића на хистерију сарајевских медија због промоције филма “Хероји Халијарда”

Реакција градоначелника Ћосића на хистерију сарајевских медија због промоције филма “Хероји Халијарда”

1007
0

На Сарајево Филм Фестивалу данас је промовисан филм „Хероји Халијарда“ редитеља Радоша Бајића, који говори о херојској улози четника у Другом свјетском рату, што је изазвало оштре реакције федералних медија.

Иако је ова ратна драма инспирисана истинитим догађајима,  сарајевски медији по већ устаљеној матрици, у жељи да од историјских чињеница направе лажи, поново су својим писањима узбуркали бх јавност.

Да се чује и друга страна, постарао се градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић, који је реаговао на  писања федералних медија. Његову објаву преносимо у цјелости:

„Прошла би ми ова августовска вече у кућном одмору и припреми за сутрашњи дан, да ми није пажњу привукла вијест портала “klix” о затечености организатора филмског фестивала у Сарајеву због промоције филма Радоша Бајића “Хероји Халијарда”, и “затечености и пропусту” организатора, јер су четници приказани позитивно.

Сјетим се и погледам у своју кућну библиотеку и пронађем књигу америчког аутора која говори о операцији “Халијард” која је била највећа акција спашавања савезничких пилота у другом свјетском рату. ЊИХ 500.

Вратим мисли у историјске податке, па додатно провјерим још једну ИСТОРИЈСКУ чињеницу.

Драгољуб Дража Михаиловић је због организације ове акције, 1948.године, постхумно одликован орденом Легије заслуга. Америчким орденом. Одликовао га је Хари Труман. ТАДАШЊИ АМЕРИЧКИ ПРЕДСЈЕДНИК.

Радош Бајић сними филм о историјској чињеници. Врхунски филм. Филм о истини.

И они запрепаштени “пропустом”?!

Е овако је све код појединих. Направимо од истине лаж.

Неће моћи!“, написао је Ћосић на својој фејсбук страници.

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстЂоковић и Ћаћић поражени у првом колу Синсинатија
Сљедећи текстГогановић: Дешавања у Пазарићу неће бити заташкана