Насловна Најновије Градоначелник Ћосић посјетио Институт историјских наука на Палама

Градоначелник Ћосић посјетио Институт историјских наука на Палама

160
0

Градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић, посјетио је данас Институт историјских наука, који је основан у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву 2023. године. Ћосић је разговарао са директором Института проф. др Драгом Мастиловићем.

„Било ми је задовољство видјети да се професор Мастиловић, као што је то чинио и до сада, потпуно предано и одговорно посветио новом изазову и сигуран сам да ће се веома брзо видјети конкретни резултати активности Института, који је већ објавио одређене радове“, истакао је Ћосић.

Према његовим ријечима Мастиловић је вођа тима који прикупља податке о Србима цивилима Сарајева и Сарајевско-романијске регије страдалим у два свјетска и Одбрамбено-отаџбинском рату, а његов рад на овом послу ће допринијети и раду самог Института, као и у активностима које се односе на његовање културе памћења.

„Ријетко који народ има тако снажну и различитим догађајима испреплетену историју као што то има српски народ и убијеђен сам да ће овај Институт одговорити свом задатку и конкретним историјским чињеницама расвијетлити одређена питања из наше прошлости којима се до сада нико није бавио на озбиљан и систематичан начин“, каже Ћосић.

Од додаје да је Градска управа од самог почетка, од идеје о оснивању, била подршка Институту историјских наука Универзитета у Источном Сарајеву, јер је свјесна да ће дјеловање једне овакве установе бити од кључног значаја за будуће генерације које буду живјеле у овом граду, сатканом од историје.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстСутра обиљежавање Дана бораца Одбрамбено-отаџбинског рата
Сљедећи текстОчишћено корито ријеке Рзав у центру Вишеграда