Насловна Најновије Сутра обиљежавање Дана бораца Одбрамбено-отаџбинског рата

Сутра обиљежавање Дана бораца Одбрамбено-отаџбинског рата

199
0

Општинске борачке организације са подручја града Источно Сарајево сутра ће низом активности обиљежити Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског Републике Српске.

Чланови општинске Борачке организације Источно Ново Сарајево организоваће сутра у 12.00 часова парастос погинулим и умрлим борцима и полагање цвијећа на Централном крсту војничког гробља Враца.

У Спомен-цркви Светог великомученика Димитрија на Вељинама у Источној Илиџи са почетком у 10.00 часова биће служен помен погинулим борцима, у организацији општинске Борачке организације „Илиџански борац“.

На Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске чланови општинске Борачке организације Пале и Удружења бораца „Бели вукови“ у Цркви Успења Пресвете Богородице на Палама у 10.00 часова присуствоваће парастосу за погинуле и преминуле борце, а полагање вијенаца на Централном спомен-обиљежју и на споменику Срђану Кнежевићу планирано је у 10.30 часова.

Обиљежавање Дана бораца биће настављено свечаном академијом у сали Културног центра Пале у 11.00 часова, у 12.30 часова биће приказан документарни филм „Бели вукови“, а у 18.00 часова планирано је књижевно вече Небојше Јеврића у Културном центру Пале.

У Трнову ће у 10.00 часова бити служен парастос погинулим борцима и цивилима у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату у Храму Светог великомученика Георгија, а потом на Централном спомен-обиљежју и у капели, те на бисти команданта „Белих вукова“ Срђану Кнежевићу.

Војска Републике Српске формирана је 12. маја 1992. године, а, према подацима тадашњег Генералштаба, на крају рата имала је 210.000 мобилисаних бораца.

У Одбрамбено-отаџбинском рату од 1992. до 1995. године погинула су 23.752 борца.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНаставак суђења Лукићу заказан за 6.март, у исто вријеме када и Додику
Сљедећи текстГрадоначелник Ћосић посјетио Институт историјских наука на Палама