Насловна Најновије Грујичић: Двије дјевојке и дјевојчица у критичном стању

Грујичић: Двије дјевојке и дјевојчица у критичном стању

119
0

Министар здравља Србије Даница Грујичић, рекла је данас, да се двије дјевојке рањене у масовној пуцњави у селима код Младеновца и Смедерева налазе у критичном стању, као и дјевојчица рањена у масакру у београдској Основној школи „Владислав Рибникар“.

Грујичићева је прецизирала да се једној од животно угрожених дјевојака метак заглавио код лијевог ока, док друга дјевојка има вишеструке повреде трбуха и слиједи јој још једна операција.

„Стање девојчице /рањене у школи на Врачару/ је и даље је тешко. Урађена је декомпресија и оно што се могло. И даље чинимо све што можемо“, рекла је Грујичићева за РТС.

Она је навела да је мушкарац, који је у масовној пуцњави код Младеновца и Смедерева, задобио повреду грудног коша и кичме за сада стабилно, да је екстубиран и свјестан, али да нажалост има параплегију.

„Што се тиче момка који је дошао из Смедерева, урађена је торакална дренажа, а он је исто стабилан и екстубиран“, рекла је Грујичићева.

Она је указала да је пацијент који се налази у Kличничко-болничком центру „Драгиша Мишовић“, још на подршци како би му се одржавао притисак.

„Што се тиче момка који је у земунској болници, он је имао опсежне ортопедске повреде које су збринуте. Њему следи још бар једна или две операције. Нажалост, свима њима, осим оних који су пуштени кући, највероватније следи још по нека операција“, навела је Грујичићева.

Она је додала да су два рањена момка, које је обишла јуче у смедеревској болници, у стабилном стању.

ИЗВОРсрна, фото Политика
Претходни текстВолонтери Црвеног крста Републике Српске велика подршка Сарајевском маратону
Сљедећи текстЈеврић: Сарајевски Срби су најздравије ткиво Републике Српске