Насловна Најновије Гувернер Флориде апеловао на Бајдена да дозволи Ђоковићу да игра у Мајамију

Гувернер Флориде апеловао на Бајдена да дозволи Ђоковићу да игра у Мајамију

155
0

Гувернер Флориде Рон Де Сантис позвао је америчког предсједника Џозефа Бајдена да дозволи Новаку Ђоковићу да се такмичи на овомјесечном Отвореном првенству у Мајамију упркос томе што свјетски број један није вакцинисан против ковида.

Ђоковић, један од најистакнутијих спортиста свијета који није вакцинисан против вируса корона, затражио је прошлог мјесеца од владе САД специјалну дозволу да игра на АТП мастерс турнирима у Индијан Велсу, који почиње данас, и на Отвореном првенству у Мајамију од 19. марта до 2. априла.

Ђоковић /35/ се у недјељу званично повукао са турнира у Индијан Велсу. Сенатор Флориде Рик Скот рекао је да су амерички званичници одбили Ђоковићев захтјев.

„Ово одбацивање је неправедно, ненаучно и неприхватљиво. Позивам вас да
преиспитате ту одлуку. Вријеме је да оставите политику пандемије по страни и дате америчком народу оно што жели – нека игра“, написао је Де Сантис у писму Бајдену.

Ђоковић, који је пропустио прошлогодишње Отворено првенство Аустралије након што је депортован из те земље због статуса вакцинације, рекао је да је спреман да прескочи гренд слемове, али да не жели да се вакцинише против ковида.

Републиканац Де Сантис потписао је закон у новембру 2021. којим се школама, предузећима и владиним субјектима забрањује да захтијевају вакцинацију против ковида, што је изазвало осуду здравствених стручњака и демократских лидера.

Прошле недјеље, Скот и његов колега републикански сенатор Марко Рубио са Флориде, такође, су писали Бајдену позивајући га да одобри захтјев за изузеће.

Директор турнира у Индијан Велсу Томи Хас, Тениска асоцијација САД и Ју-Ес опен, такође, се надају да ће Ђоковићу бити дозвољено да уђе.

„Једина ствар која спречава господина Ђоковића да учествује на овом турниру је то што ваша администрација наставља да спроводи погрешне, ненаучне и застарјеле услове вакцинације против ковида за стране посјетиоце“, рекао је Де Сантис.

САД тренутно забрањују невакцинисаним странцима улазак у земљу, што је политика за коју се очекује да ће бити укинута када влада оконча своје проглашење ванредног стања због ковида 11. маја. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстВанредно обавјештење КП „Водовод и канализција“ Источно Сарајево
Сљедећи текстВучић започиње формирање Народног покрета за државу