Насловна Најновије Данас дочек дјеце са Космета у Андрићграду

Данас дочек дјеце са Космета у Андрићграду

173
0

У Андрићграду у Вишеграду данас ће бити дочекано око 250 српске дјеце са Kосова и Метохије, у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Kосова и Метохије и Републике Српске“ који се организује једанаести пут.

У Андрићград стижу дјеца из Партеша, Пасјана, Новог Брда, Шилова, Витине, Звечана и Лепосавића, која ће бити смјештена седам дана код вршњака на Сокоцу, у Источном Новом Сарајеву, Источној Илиџи, Невесињу и Требињу.

Дочек ће бити организован у 12.00 часова.

У Етно-селу „Станишићи“ у Бијељини, јуче је дочекано око 550 дјеце са Kосова и Метохије која ће бити седам дана у гостима код породица својих вршњака у Приједору, Градишци, Бањалуци, Челинцу, Станарима, Прњавору, Модричи, Петрову, Теслићу, Шамцу, Броду, Брчком, Власеници и Бијељини.

Јуче су дошла дјеца из Kосовске Kаменице, Штрпца, Велике Хоче, Ораховца, Kосова Поља, Србице, Kлине, Истока, Kосовске Митровице, Зубиног Потока, Липљана, Грачанице, Обилића, Вучитрна, Угљара и Гораждевца.

Више од 800 ученика и просвјетних радника из 40 основних школа на Kосмету, долази у Српску у организацији бањалучког Одбора за помоћ Србима на Kосову и Метохији.

У оквиру пројекта „Спојимо дјецу Kосова и Метохије и Републике Српске“ од 2012. године у 37 локалних заједница у Српској боравило је више од 6.000 српске дјеце у пратњи око 550 просвјетних радника.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстОбиљежавање 31 године од пробоја Коридора живота
Сљедећи текстРогатица: “Видовдански турнир“ окупио 15 екипа