Насловна Најновије Данас облачно са кишом, на планинама снијег

Данас облачно са кишом, на планинама снијег

165
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас се очекује облачно вријеме са кишом, на планинама снијег, уз дневну темперетуру ваздуха до 16 степени Целзијусових.

Јутро је облачно, на југу слаба киша, у осталим предјелима суво, а током прије поднева киша на југу јача и постепено се шири ка сјеверу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана у свим крајевима ће падати јака киша уз хладније вријеме, у Херцеговини обилније падавине уз пљускове са грмљавином и јак вјетар, а у вечерњим часовима захлађење ће у вишим планинама узроковати сусњежицу и снијег.

Јутарња температура од два до осам, на југу до 13 степени, а дневна од осам до 12, на југу до 16, у вишим крајевима од пет степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, већином јужног смјера, у сјеверним подручјима источног и сјевероисточног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температуре ваздуха у 7.00 часова: Соколац два, Мркоњић Град, Тузла и Приједор пет, Бањалука, Бијељина, Добој, Бихаћ, Сарајево, ЗЕница и Нови Град шест, Фоча седам и Требиње и Мостар 11 и Неум 12 степени Целзијусових.

Падавине у протекла 24 часа: Мркоњић Град 10,3 литра по метру квадратном, Добој 11,4, Гацко 17,1, Бањалука 18, Билећа 21,8, Калиновик 22, Нови Град 29,3, Требиње 31,1, Чемерно 39,4 и Приједор 44 литра по метру квадратном.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКоловози клизави, мјестимично густа магла у котлинама
Сљедећи текстЋосић: Морамо спремити квалитетну тужбу против НАТО-а због бомбардовања осиромашеним урнаијумом