Насловна Најновије Дачић: Постоје црвене линије преко којих нећемо прећи

Дачић: Постоје црвене линије преко којих нећемо прећи

181
0

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да ће Србија у наредним данима, када јој у посјету долазе амерички државни секретар Ентони Блинкен, као и француски и британски министри за Европу, бити изложена разним врстама притисака, али да постоје црвене линије преко којих неће прећи.

„Које су наше црвене линије? Прво, нема преговора о ономе о чему смо се већ договорили. Друго, нема признавања независности, односно чланства Косова у УН. Треће, нема физичких напада односно угрожавања безбедности Срба. То су наши црвене линије“, рекао је Дачић за РТС.

Он истиче да је Србија спремна за мир, али да је за то потребна и друга страна.

Дачић је поновио да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти стално „подмеће пожаре“, што представници међународне заједнице толеришу.

Он је поручио Србима који су провели ноћ на барикадама на сјеверу Косова и Метохије да је држава уз њих и да сигурно неће остати без подршке.

„Могу да буду сигурни да ћемо ми уложити максимум напора дипломатских, надам се само дипломатских и политичких да заштитимо наш народ на Косову и Метохији, ако треба и оних других свакако“, рекао је Дачић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОдржана ревија бокса – „Трофеј Милића“
Сљедећи текстДо краја године стабилизација цијене горива