Насловна Најновије Одржана ревија бокса – „Трофеј Милића“

Одржана ревија бокса – „Трофеј Милића“

162
0

У Спортској дворани у Милићима одржана је ревија бокса на којој су наступили такмичари из Републике Српске, Србије и Црне Горе, а вече су својим присуством увеличале легенде југословенског бокса Тадија Качар и Драгомир Вујковић.

На овом спортском догађају плакете Боксерског савеза Републике Српске за допринос развоју бокса у Српској додијељене су предсједнику Владе Радовану Вишковићу, начелнику Милића Марку Савићу и свјетској и европској шампионки у боксу Сари Ћирковић.

Вече бокса отворио је начелник општине Милићи Марко Савић, који је истакао да је овај спортски догађај организован први пут историји Милића и да је идеја потекла од локалног боксерског клуба „Хајдучка стијена“.

„Ово је била прилика да се спорт промовише на начин како треба, јер ово је племенита вјештина и прилика да угостимо наш понос, шампионку Сару Ћирковић и то је за нашу малу локалну заједницу велика част. Општина је генерални покровитељ догађаја за шта смо издвојили 5.000 КМ“, рекао је Савић новинарима.

Легенда југословенског бокса Тадија Качар напоменуо је да је рођен и одрастао у Језеру, те да је са породицом 1972. године преселио у Нови Сад гдје су он и брат Слободан почели да се баве боксом.

Качар је додао да је једини југословенски боксер који је био у свим финалима на свим свих међународним такмичењима која су се у то вријеме у свијету одржавала.

Бивши боксерски шамион Драгомир Вујковић поздравио је идеју за организовање ове спортске манифестације, истичући да је бокс племенита вјештина.

Мирко Ждрало, генерални секретар Боксерског савеза Републике Српске и тренер европске и свјетске шампионке Саре Ћирковић, изјавио је новинарима да Сарнин успјех подстиче дјецу да тренирају бокс и покушају да понове њен резултат.

„Сара, која је родом из Братунца, покорила је цијели свијет и Европу“, рекао је Ждрало.

Ћирковићева, која је репрезентативка Србије и члан Боксерског клуба „Обилић“ из Зворника, каже да су јој је европска титула и пехар за најбољу боксерку дали вјетар у леђа за Свјетско првенство да буде што сигурнија у себе и да га освоји.

„Био је то тежак пут, много одрицања и много посвећености. У очима многих људи бокс је мушки спорт, али ја сам доказ да није. Бокс није груб спорт, завршила сам Свјетско првенство без иједне маснице на лицу“, додала је Ћирковићева.

Она је рекла да наредне године наступа у сениорској конкуренцији и да су јој циљ Олимпијске игре 2024. године.

Боксерско вече у Милићима организовао је Боксерски Савез Републике Срске, технички организатор био је локални Боксерски клуб „Хајдучка стијена“, генерални покровитељ општина Милићи, а спонзори Влада Српске, Компанија „Боксит“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПотрес јачине 2,9 степени Рихтера код Стоца
Сљедећи текстДачић: Постоје црвене линије преко којих нећемо прећи