Насловна Најновије Девет медаља за џудисте „Олимпика“ у Источној Илиџи

Девет медаља за џудисте „Олимпика“ у Источној Илиџи

218
0

Чланови Џудо клуба „Олимпик“ из Сокоца, учествовали су у суботу на Међународном џудо турниру Куп Источна Илиџа – Трећи меморијал „Горан Самарџија“, на коме су освојили девет медаља.

Тренер овог клуба Милорад Ђуровић је истакао да су млади соколачки џудисти остварили изузетан успјех и нагласио да је од 14 такмичара, девет освајача медаља.

– Прва мјеста и златне медаље освојили су Јана Башевић, Наћа Којић, Ћорће Мухаремовић и Павле Башевић. Друга мјеста освојили су Видак Орашанин и Алекса Тошић, док су трећа мјеста припала Лазару Војиновићу, Свјетлану Петрушићу и Луки Кезуновићу. Наши чланови имали су противнике из Словеније, Бугарске, Мађарске, показавши да су достојни борци њихових такмичара – прецизирао је он.

Поменути турнир посвећен је прерано преминулом суграђанину, а одржан је у спортској дворани Основне школе „Алекса Шантић“ у Војковићима.

Такмичење је организовао Џудо клуб „Фамос“ чије је Самарџија био члан, а окупио је око 400 такмичара из региона и ширег окружења.

фотографија уступљена Инфо центру Соколац

Ђуровић је навео да ово такмичење представља крај сезоне у којем су џудисти „Олимпика“ показали да су добро утренирани, те у доброј кондицији. Слиједи пауза у јануару, како би се спортисти одморили за нову сезону.

– Почетком фебруара очекују нас званична првенства Републике Српске, са тенденцијом да ће се први пут у историји соколачког џудоа одржати једно Републичко првенство у Сокоцу– најавио је Ђуровић.

Он је додао да још увијек нема званичног одговора од Џудо савеза Републике Српске, те да ће више информација бити познато у децембру.

ИЗВОРинфо центар соколац
Претходни текстЗа Марију Амовић бокс је племенита вјештина
Сљедећи текстУпућена иницијатива за смјену Хелеза