Насловна Најновије Делегација Француске амбасаде у БиХ посјетила ОШ ,,Петар Петровић Његош“ у Источној...

Делегација Француске амбасаде у БиХ посјетила ОШ ,,Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи

204
0

Основну школу ,,Петар Петровић Његош“ посјетила је делегација Француске амбасаде на челу са Њеном екселенцијом, Кристин Тудик, амбасадорком Републике Француске. У пратњи амбасадорке су били аташе за француски језик и директор Француског института у БиХ.

Ученици ове школе приредили су пригодну приредбу. Разноврстан програм на француском и српком језиком су осмислили и реализовали уз помоћ наставнице француског језика Санеле Пантелић и наставнице српког језика Весне Станишић.

Слика може припадати 13 особа, људи стоје и у затвореном

Уз познате ноте пјесме Шанзелизе (Les Champs – Elysées) школски хор је увеселио публику у којој су, осим чланова делегације Француске амбасаде, били наставници, ученици, али и родитељи.

Публика је могла да осјети дух француске културе кроз стихове Жака Превера, цитате из познатог дјела „Мали принц“, као и кроз инспиративне поруке легендарне Коко Шанел која нас је увела у свијет француске моде.

Слика може припадати 1 особа, дете, стоји, храна и у затвореном

Дух француског кулинарства дочарао је неодољиви кувар представљајући француски рецепт за срећу. Љепоту француског језика публика је спознала и кроз стихове познате пјесме Voyages, voyages, а њежне тонове класичне музике имали су прилику да чују у извођењу на клавиру, а била је ту наравно и неизбјежна хармоника.

Након приредбе, уприличен је разговор амбасадорке и аташеа са директором школе Драганом Јовановићем. На овом конструктивном разговору је закључено да ће Француска амбасада бити на располагању Основној школи ,,Петар Петровић Његош“ у виду било какве помоћи. Школа ће имати потпуну подршку Амбасаде у даљем изучавању француског као другог страног језика. 
ИЗВОРртвис
Претходни текстПрве утакмице осмине финала на Свјетском првенству
Сљедећи текстБогдановић и убица били запослени у истој фирми: Мотив језивог убиства највјероватније љубомора