Насловна Најновије Додик: Америка води хибридни рат против Српске

Додик: Америка води хибридни рат против Српске

104
0
Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Америка води хибридни рат против Српске који увијек почиње и завршава се забранама.
 

– Као предсједник Српске имам информацију да Америка користи дронове за надзор свих стратешких циљева у Републици Српској. Покушавају да нас застраше и покажу да су сила која нам одмах може учинити шта пожели. То нам је познато и не представља ништа ново – рекао је Додик у интервјуу за „Раша тудеј“.

Додик је као јасан примјер притиска навео и то да су током прославе Дана Републике, 9. јануара, Американци послали авионе „Ф-16“ да надлијећу Бањалуку, исте оне који су на Српску бацали муницију са осиромашеним уранијумом деведесетих година прошлог вијека, како би стварали буку и тиме исказали своје присуство.

Предсједник Српске је указао да је та, како каже, арогантна сила за коју не постоје принципи или закон довела Нијемца Кристијана Шмита у БиХ који за себе тврди да је висок представник и дала му неограничена овлаштења да доноси законе.

Додик је подсјетио да је комплетно руководство Републике Српске под санкцијама Америке које подржава Британија, те додао да Европа више не прати слијепо америчку политику санкција.

– Они првенствено желе да изврше притисак на привреду, вјерујући да блокирајући способност за унос и пренос финансија контролом банака могу да Српској ускрате капацитете за испуњење обавеза. Очекују да ће тиме изазвати социјалне проблеме и немире, што би довело до тога да неку од њихових поданика преузму власт – истакао је предсједник Српске.

Он је указао и на то да је притисак, такође, изражен забраном инестиције у Републику Српску, што је учинила њемачка администрација.

 
 
ИЗВОРртрс
Претходни текстПатријарх Порфирије: Свети Сава – име и презиме српског народа
Сљедећи текстСутра претежно сунчано