Насловна Најновије Додик: Бих неће у НАТО

Додик: Бих неће у НАТО

108
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, поручио је да БиХ није кандидат за НАТО, нити ће бити члан ове алијансе.

Додик је објаснио да у складу са процедуром Парламентарна скупштина треба да донесе такву сагласност, али да те сагласности нема нити ће је бити.

„Остајемо заједно са Србијом војно неутрални. БиХ није земља која је кандидат за НАТО нити ће бити чланица НАТО-а“, рекао је Додик новинарима у Броду.

Коментаришући јучерашњу сједницу Савјета безбједности УН и одбијање иницијативе Русије да се расправља о 25 година од НАТО агресије на СР Југославију 1999. године, Додик је рекао да је веома важно да се такве иницијативе појављују, јер ће једног дана сигурно доћи на дневни ред и биће потврђено да је бомбардовање учињено мимо одлука међународних тијела, мимо одлука УН и да је то злочиначки акт за који нико није одговарао и да се мора тражити обештећење за Србију и српски народ.

„Била је добра намјера да се разјасни нешто што у свијету постоји као потпуно неприхватљиво, а то је да су се неколико земаља чланица НАТО-а удружиле и бомбардовале једну малу земљу Србију и српски народ, по други пут, након Републике Српске“, нагласио је Додик.

Он је истакао да је у тим бомбардовањима кориштен осиромашени уранијум и да су убијане жене и дјеца.

„Неколико десетина хиљада тона осиромашеног уранијума сручено је на Србију, Републику Српску и српски народ“, навео је Додик.

Он је закључио да је реално било очекивати да САД неће прихватити да се њој суди у Савјету безбједности УН.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстУ Српској око 6.000 обољелих од епилепсије
Сљедећи текстУ четвртак додјела крава и јуница за 20 домаћинстава на Палама