Насловна Најновије Додик: Биће велика побједа када престану мијешања у унутрашње ствари

Додик: Биће велика побједа када престану мијешања у унутрашње ствари

102
0

Предсједник СНСД-а Милорад Додик, рекао је данас у Сарајеву, да ће велика побједа за све у БиХ, и представнике Срба и Хрвата и Бошњака, бити када се отклоне од оних који се мијешају у унутрашње ствари.

„Нисмо ми оптерећени као што је /амерички амбасадор у БиХ Мајкл/ Марфи, који покушава све да ‘развали'“, рекао је Додик.

Он је истакао да је да извршни директор за Европу у Европској служби за спољне послове Ангелина Ајхорст, рекла да се слаже са свим оним што усагласе лидери, а онда Марфи у интервјуу каже „то не долази у обзир“.

Додик је након састанка представника странака које чине власт на нивоу БиХ, рекао на конференцији за новинаре, да су имали квалитетан разговор који може дати резултате.

„Овдје сам искључиво да се покаже да ми можемо да урадимо оно што Европа мисли да треба и ми ћемо то урадити. На Европи је да покаже своје лице и каже тачан датум, а ми ћемо наставити да се припремамо за то“, поручио је Додик.

Он је нагласио да онда има смисла и то што ће ићи у Русију и у Бјелорусију, а касније и у Анталију, гдје се почетком марта одржава економски форум на који је позван, као и представници из ФБиХ и Предсједништво БиХ.

„Учествоваћу да видим како ови велики мисле да ријеше овај неред у свијету“, рекао је он.

Додик је подсјетио да ће Савјет ЕУ, који ће одлучивати о статусу БиХ, засиједати 21. марта.

„Има сасвим довољно времена, али је потребно да идемо раније и почетком марта оставимо кредибилним институцијама у Бриселу договор, како би они могли обезбиједити прије Савјета 21. марта атмосферу и оно што је потребно“, истакао је Додик.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Al Jazeera Balkans
Претходни текстПравосудне институције БиХ поручују да је легитимно пропагирати ратнохушкачке тезе
Сљедећи текстМладић слетио у провалију па погинупо