Насловна Најновије Додик даривао златником 25 беба рођених на 9. јануар

Додик даривао златником 25 беба рођених на 9. јануар

123
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, поводом обиљежавања Дана Републике, даривао је златником 25 беба рођених 9. јануар и честитао поносним родитељима који су добили нове чланове породице.

Додик је поручио да је са радошћу примио лијепе вијести и изразио наду да ће се у Српској свједочити све већем броју рођене дјеце, саопштено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

„Радује ме да као предсједник Републике имам прилику да дарујем све бебе рођене на Дан Републике Српске како би од рођења наша дјеца осјетила радост овог великог дана. Дјеца су наше највеће богатство, будућност и симбол слободе“, истакао је Додик.

Dodik: Rođeni na Dan Republike, rastite i razvijajte se zajedno sa Srpskom  | Banjaluka.net

На иницијативу предсједника Милорада Додика, Република Српска је увела праксу додјеле златника бебама рођеним 9. јануара.

У болницама широм Српске 9. јануар ове године рођено је 10 дјевојчица и 15 дјечака.

На Универзитетском клиничком центру Републике Српске рођено је шест, „Свети апостол Лука“ у Добоју пет, у Болници „Свети врачеви“ у Бијељини четири, по три у болницама Градишка и „Србија“ у Источном Сарајеву, у Зворнику двије, те по једна Универзитетској болници Фоча и Болници Приједор.

Директори болница уручиће златнике током данашњег дана.

ИЗВОРСрна
Претходни текстНајвише руководство Српске одало почаст српским браниоцима у Брчком
Сљедећи текстНаграде највјернијим читаоцима