Насловна Најновије Додик: Када се не будем бавио политиком формираћу удружење за независност Републике...

Додик: Када се не будем бавио политиком формираћу удружење за независност Републике Српске

164
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће, када престане да се бави политиком, формирати удружење за независност Српске.

Додик је новинарима у Сарајеву рекао да је против њега креиран процес пред Судом БиХ због непоштавања одлука Кристијана Шмита како би му се забранио политички рад, што очекује пола јавности у Федерацији БиХ.

– Када се престанем бавити политиком бићу ослобођен јавне одговорности као предсједник Републике, а када ми забране, формираћу удружење за независност Републике Српске – нагласио је Додик.

Додик је рекао да је јуче у Бриселу имао веома користан састанак, те истакао да више не може вјеровати ЕУ када њени представници тврде да су за владавину права.

– Како вјеровати? Коме? У њихове добрње намјере када кажу владавина права – навео је Додик.

Додик је рекао да када домаћи политичари у БиХ дођу у позицију да се нешто договоре, онда шеф Делегације ЕУ БиХ Јохан Сатлер изађе и каже да мисли да сједиште Апелационог суда не треба бити у Бањалуци.

– Шта њега брига за то? Па у Њемачкој је апелационо одјељење у неком малом граду чије име и не памтим, уопште није у Берлину – истакао је Додик.

Он је подсјетио да је на састанку бриселска администрација исказала очекивања да БиХ иде даље.

– Куда даље, гдје даље? Немам појма. Када су ме питали о неким рјешењима као што је закон о Суду БиХ, ми смо прихватили да постоји апелационо одјељење које ће бити смјештено у Бањалуци. Ако хоће нека гласају, ако неће не морате ме више никада ни питати за то – поручио је Додик.

Он је рекао да су захтјеви јасни и када је у питању успостављање јединственог броја за позиве у хитним случајевима 112, те да је предложено да то усвоје владе Републике Српске и ФБиХ.

– Шта је ту проблем? Хоће се опет неки закон на ниову БиХ, е тај закон нећете добити и водиће се веома рачуна шта је могуће на нивоу БиХ. Ако неко жели да фаворизује Шмита и његову будалаштину и његову плату од 24.000 евра коју добија овдје за ништа и да прави додатно неред у БиХ, то није наша ствар – нагласио је Додик.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСтикери „Граница постоји“ пред зградом Суда и Тужилаштва БиХ
Сљедећи текстСутра састанак оперативног тима за припрему нове зимске сезоне на Јахорини