Насловна Најновије Додик: “Наш сан је слободна Српска, а не заблуде у БиХ“

Додик: “Наш сан је слободна Српска, а не заблуде у БиХ“

234
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, истакао је да ће Српска поштовати Дејтонски споразум, онолико колико он буде поштован од других.

„Наш сан је слободна Република Српска, а не заблуде у БиХ. У БиХ смо зато што морамо и јер је тако рекао међународни мировни уговор. Не заговарам сукобе и неће их бити“, написао је Додик на „Инстаграму“.

Додик је истакао да Република Српска има међународне пријатеље, више него икада до сада, али и исте непријатеље које је имала до сада.

Предсједник Српске је у ретроспективи протекле седмице, навео да је у Братунцу присуствовао обиљежавању 31 године од страдања 3.261 Србина у средњем Подрињу и Бирчу и нагласио да „смо у прошлом вијеку изгубили пола нашег народа и да је српска жртва огромна“.

Додик је навео да је на састанку са лидерима странака које чине власт на нивоу БиХ, разговарано о многим актуелним питањима, а једно од њих је и питање Уставног суда БиX.

„Став из Републике Српске је јасан и сматрамо да се треба ући у процес доношења закона о Уставном суду БиХ“, навео је Додик.

Предсједник Српске је подсјетио да је током седмице присуствовао свечаностима поводом Видовдана и обиљежавању 30 година постојања Борачке организације Републике Српске.

ИЗВОРсрна, фото Рапорт.ба
Претходни текстУ нередима широм Француске повријеђено више од 40 полицајаца
Сљедећи текстКиша и пљускови на истоку и у Херцеговини