Насловна Најновије У нередима широм Француске повријеђено више од 40 полицајаца

У нередима широм Француске повријеђено више од 40 полицајаца

174
0

Више од 40 полицајаца повријеђено је широм Француске, током пете ноћи протеста, а ухапшено је више од 700 људи, саопштено је из француског Министарства унутрашњих послова.

Према подацима француске полиције, од почетка немира изгредници су запалили око 3.300 аутомобила, док је оштећен велики број стамбених и зграда разних државних служби. Ухапшено је око 2.400 људи, углавном малољетника.

Министарство економије саопштило је, да је опљачкано око 250 пословница банака, 200 продавница и десетак тржних центара.

Припадници специјалних снага полиције, распоређени су у бројним градовима широм Француске, уз оклопна возила и хеликоптере.

Градоначелник француског града Лаил ле Роз Винсент Жанбрун, објавио је на „Твитеру“ да су демонстранти напали његову кућу и да су повријеђени његова супруга и дијете.

Према његовим ријечима, он је током напада био у канцеларији, а непознати нападачи су покушали да упадну у кућу и да је запале.

Тужилаштво је покренуло истрагу о покушају убиства.

Немири у Француској трају пету ноћ заредом, а почели су након што је полиција пуцала и убила седамнаестогодишњег младића, 27. јуна током саобраћајне провјере у париском насељу Нантер. Полиција је саопштила да је младић одбијао да послуша инструкције.

ИЗВОРСрна, AP-PhotoChristophe-Ena
Претходни текстУхапшен мушкарац који је убио једно и ранио више лица
Сљедећи текстДодик: “Наш сан је слободна Српска, а не заблуде у БиХ“