Насловна Најновије Додик: Нова болница у Требињу биће завршена далеко прије рока

Додик: Нова болница у Требињу биће завршена далеко прије рока

169
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, рекао је данас, да би нова болница у Требињу требала да буде завршена за нешто више од годину дана, односно далеко прије рока.

Додик је, након обиласка мјеста изградње нове болнице у требињском насељу Придворци, рекао да је овај пројекат, након Универзитетског клиничког центра у Бањалуци, највећа инвестиција у здравственом сектору за шта је Српска издвојила 128 милиона КМ.

Предсједник Српске је истакао да постоји амбиција да ова здравствена установа буде регионалног карактера и привуче кориснике услуга не само са простора Херцеговине, већ и Црне Горе и Хрватске.

Он је навео да је ова градња једна од најквалитетнијих у посљедње вријеме и да се извођачу радова редовно исплаћују средства.

„До сада је извођачу радова исплаћено 18 милиона. У ребалансу буџета за ову годину одредили смо 25 милиона за овај објекат. У наредне три године биће одређено по 32 милиона, а исто толико и четврте године од сада, те још пет милиона када радови буду завршени“, рекао је Додик новинарима у Требињу.

Предсједник Српске је истакао да је задовољан оним што је данас видио и да вјерује да ће на прољеће, када поново буде посјетио мјесто радова, моћи да види да је значајан дио завршен.

„Људи вјерују само у оно што виде. Позивам све Требињце и оне који су мислили да је ово само нека прича, да дођу овдје и виде и будемо један тим који се радује овом успјеху“, рекао је Додик.

Он је захвалио људима који су били спремни да помогну у изради пројекта, као што је доктор Предраг Пешко.

Предсједник Српске је истакао да се сва пажња усмјерава на одабир нових доктора, специјализације и обуке, наводећи да све ово нема никаквог смисла ако не буде едукованог кадра.

„Радујем се чињеници што ће око 50 нових радника, укључујући докторе и медицинске сестре бити упослено када се нова болница заврши“, рекао је Додик.

ИЗВОРСрна
Претходни текстАмбасада Руске Федерације у БиХ: Марфи се гуши од антируске реторике
Сљедећи текстПромоција пројекта „Уређење планинског дома Црвене стијене“ (Видео)