Насловна Најновије Амбасада Руске Федерације у БиХ: Марфи се гуши од антируске реторике

Амбасада Руске Федерације у БиХ: Марфи се гуши од антируске реторике

206
0

Из Амбасаде Руске Федерације у БиХ су оцијенили, да се амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи „гуши од хистеричне, антируске и русофобичне реторике“ и истакли да грађани у БиХ сигурно не желе стално уплитање америчке Амбасаде у унутрашња политичка питања.

У овом дипломатском представништву Срни је речено, да немају посебну жељу да коментаришу све непријатељске бесмислице, које је Марфи изнио у интервјуу за федералне медије.

„Апсолутно смо сигурни да цјелокупно искуство `демократске САД` наводи на закључак да у оквиру евроатлантских институција БиХ једноставно неће моћи да буде ни мирна, ни просперитетна, нити демократска“, истакли су у руској Амбасади, одговарајући на тврдње Марфија да САД „желе мирну, просперитетну, демократску БиХ, унутар евроатлантских институција“, те да и грађани у БиХ желе исто.

Ambasada Rusije u BiH traži poništenje odluke visokog predstavnika

Из руске Амбасаде напомињу да грађани у БиХ сигурно не желе ни амерички „биг мек“, нити отровну „кока-колу“, а да не говоримо о сталном уплитању америчке Амбасаде у унутрашња политичка питања БиХ.

Амбасадор САД у БиХ Мајкл Марфи рекао је да нема сумње да Русија има „малигне активности“ у БиХ, на западном Балкану и глобално, те да руски интереси, што се тиче БиХ, једноставно доводе до невоља, проблема и подјела.

ИЗВОРСрна, фото Глас Српске, Radio Slobodna Evropa
Претходни текстПрозиводи који су повучени у Хрватској нису на тржишту БиХ
Сљедећи текстДодик: Нова болница у Требињу биће завршена далеко прије рока