Насловна Најновије Прозиводи који су повучени у Хрватској нису на тржишту БиХ

Прозиводи који су повучени у Хрватској нису на тржишту БиХ

164
0

Компанија „Кока-Кола“/ `Coca-Cola` у БиХ, обавијестила је Агенцију за безбједност хране БиХ, да ниједан производ који је тренутно предмет повлачења и опозива у Хрватској није увезен у БиХ, саопштено је из ове агенције.

Из „Кока-Коле“/ `Coca-Cola`су навели да у свом портфолију нема производа робне марке „Ромерквел“/`Romerquelle`, те да их не увози нити ставља на тржиште БиХ, као што не увози ни пиће „Кока-Колу“/`Coca-Cola` .

У саопштењу се додаје да се „робне марке Кока-Кола Оригинал Тејст 0.5л (ПЕТ)/Coca-Cola Original Taste , Кока-Кола Оригинал Тејст/ Coca-Cola Original Taste и Кока-Кола Зеро/ Coca-Cola Zero, производе локално за тржиште БиХ у пунионици у Сарајеву, те се не извозе из БиХ на тржиште Хрватске“.

„У склопу мјера предострожности које се спроводе у БиХ, након сазнања да се са тржишта Хрватске, због потенцијалног ризика по здравље потрошача, повлачи производ `ромерквел емоушн блубери помегренејт 330 мл`/Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml, Агенција је примила обавјештење `Кока Кола ХБЦ Б-Х Сарајево`/`Coca Cola HBC B-H Sarajevo`, у којем се наводи да ова компанија у свом портфолију нема производ наведене робне марке, те да га не увози нити ставља на тржиште БиХ“, наведено је у саопштењу.

Агенција истиче да је успоставила комуникацију са субјектом у пословању са храном, те дала одговарајуће препоруке инспекцијским органима који су надлежни за службене контроле хране на тржишту БиХ, а све са циљем минимизирања ризика и заштите здравља потрошача.

„До овог тренутка, Агенција од надлежних инспекцијских органа, као ни путем Система брзог узбуњивања за храну и храну за животиње није примила обавјештење да су производи који су предмет повлачења и опозива у Хрватској доступни на нашем тржишту“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да ће о свим новим информацијама потрошачи бити благовремено обавијештени посредством званичног веб-сајта странице Агенције.

„Агенција за безбједност хране у сарадњи са надлежним инспекцијским органима континуирано прати потенцијалне ризике поријеклом из хране, те предузима одговарајуће мјере са циљем заштите здравља и интереса потрошача“, истичу из ове институције.

Широм Хрватске 34 особе затражиле су љекарску помоћ због сумње у тровање газираним пићима, од којих највише у Загребу 17, али нико није задржан на болничком лијечењу.

Теже посљедице задобиле двије особе – једна у Ријеци која је конзумирала газирану воду „ромерквел“/Romerquelle, те студент који је завршио у болници након што је попио „кока-колу“ из аутомата на факултету у Загребу.

ИЗВОРСрна, фото Novi list
Претходни текстОдгођена Абасова посјета Москви
Сљедећи текстАмбасада Руске Федерације у БиХ: Марфи се гуши од антируске реторике