Насловна Најновије Додик: Отварање преговора са ЕУ резултат огромног доприноса Српске

Додик: Отварање преговора са ЕУ резултат огромног доприноса Српске

102
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, поздравио је најаву предсједнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен, да су сви изгледи да ће бити одобрен почетак преговора ЕУ и БиХ, али да то без датума не значи пуно.

„Треба рећи да је отварање преговора резултат огромног и пресудног доприноса Републике Српске у том процесу. За нас је европски пут важан јер представља испуњење великог националног циља – живот Срба у економском и политичком простору без граница“, нагласио је Додик.

Он је додао како посебно жели захвалити партнерима из Мађарске, Србије, Словачке, Аустрије, Хрватске и Словеније, као саговорницима који у потпуности разумију чињеницу да је БиХ „мала ЕУ“.

„Да може функционисати и да иде напријед само када ниједан интерес није искључен, него укључен у једначину. Тада имамо позитиван резултат. Свако уплитање странаца у домаће токове није сабирање наших различитости у позитивне процесе, него једначина која нас гура од заједничког циља, а чланство у ЕУ то јесте“, написао је Додик на мрежи „Икс“.

Предсједник Комисије Урсула фон дер Лајен, рекла је данас, да ће Европска комисија препоручити Европском савјету да започне преговоре са БиХ о приступању ЕУ.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстЛавров: Срби носе слободарску заставу захваљујући Додику
Сљедећи текстДодик: Свако наметање и сваки проблем долазе од Марфија