Насловна Најновије Додик: Свако наметање и сваки проблем долазе од Марфија

Додик: Свако наметање и сваки проблем долазе од Марфија

113
0

Амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи, вјешто користи то што Кристијан Шмит нема никакав легитимитет и доноси све одлуке умјесто њега, оцијенио је данас предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је истакао да свако наметање, сваки проблем долазе од Марфија и то све само за једну реченицу подршке лажном Шмиту.

„Лажљиви Марфи покушао је да глуми дипломату и да нам објасни шта је БиХ потребно на европском путу, док истовремено ради све да до тога не дође, стално покушавајући да сруши договоре домаћих представника. БиХ нису потребни никакви сигнали из Брисела, него конкретан датум“, рекао је Додик.

Он је додао да Марфи нема ништа с тим, јер је то став свих домаћих представника.

„Занимљиво је да је опет говорио о независности правосуђа, док свакодневно издаје налоге својим послушницима, шта треба да раде како би Српској пресудили. Тај човјек је штеточина и то корумпирана штеточина, која са дипломатијом нема ништа. Сваки његов иступ служи само давању подршке човјеку који се лажно представља као високи представник“, сматра Додик.

Што се тиче резултата избора у Републици Српској, Додик је подсјетио да је Српска јасно и одлучно рекла да жели њега за свог предсједника и то по трећи пут.

„Што се тиче његовог предсједника, питање је да ли ће с оваквим нередом који прави, корупцијом за коју је синоним, завршити и овај један мандат“, написао је Додик на мрежи „Икс“.

Сваку изјаву Марфија о правосуђу и актуелним процесима у Српској, Додик је навео да видимо и као додатни притисак да некоме од њихових послушника тамо не би пало на памет да се држи закона и Устава БиХ, да их не би стигла америчка /не/правда.

„Правосуђе у БиХ је корупмирано и под утицајем америчке Амбасаде. То је доказано и њихово уплитање биће заустављено онда када БиХ постане дио ЕУ и зато раде све да до тога не дође“, закључио је Додик.

ИЗВОРсрна, фото Независне новине
Претходни текстДодик: Отварање преговора са ЕУ резултат огромног доприноса Српске
Сљедећи текстЕгзодус сарајевских Срба, симбол страдања, али и уздизања (Видео)