Насловна Најновије Додик: Политика Српске се неће промијенити

Додик: Политика Српске се неће промијенити

72
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, поручио је да се политика Српске неће промијенити и да му је жао што његови сарадници пролазе кроз тешке изазове због уведених америчких санкција.

Додик је појаснио да су Американци поклопили све системе и да покушавају да утичу на друге државе, банке, затварају рачуне, у чему је њихова моћ.

„То санкционисање је што се све банке плаше америчких санкција и покушавају да загорчају живот свима нама, па не можемо да примамо плате преко банака“, рекао је Додик и додао како постоје благајне у јавним предузећима, институцијама.

Као разлог за санкције Сребренки Голић, Додик је подсјетио како је наведено то што је присуствовала састанку на којем је донесена одлука да се направи неки културно-забавни програм поводом Дана Републике.

„То је та империја, моћ. Шта је порука, да не смијемо да се састајемо и прослављамо празник, зато што су они одлучили да ми не треба да славимо“, упитао је Додик.

Он је рекао да се политика Републике Српске неће промијенити ако остане досадашња америчка администрација.

„Република Српска мора бити видљива у свим процесима, ако није не занима нас европски пут, ако јесте то значи да имамо уставно право да се понашамо онако како је написано“, нагласио је Додик.

Он је подсјетио да је Српска за то да се поштује Устав, али исто тако жели и да га други поштују који дођу у БиХ, а амерички амбасадор и та његова клика масовно крше локалне прописе.

Додик је указао да је то противно Бечкој конвенцији о дипломатским односима, Уставу, Дејтонском споразуму, њиховим полтикама и Повељи УН, гдје се каже да ниједна земља чланица УН, а то је БиХ, не смије ставити у позицију старатељства како је Америка ставља.

„Све су промашили и деградирали што су могли“, закључио је Додик.

Канцеларија америчког Министарства финансија за контролу имовине странаца, увела је санкције генералном секретару и савјетницима предсједника Републике Српске Јелени Пајић Баштинац и Браниславу Окуки, те предсједавајућој Вијећа народа Српске Сребренки Голић због, како је наведено, подривања Дејтонског споразума.

Претходни текстСрпски рок бенд снимио пјесму “Долази Владимир“
Сљедећи текстБјелогрлић: Више обољелих од хроничне болести бубрега