Насловна Најновије Додик: Прва бомба која је пала на Србију експлодирала је у сваком...

Додик: Прва бомба која је пала на Србију експлодирала је у сваком српском срцу

131
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је да је прва бомба која је 24. марта прије 24 године пала на Србију, експлодирала у сваком српском срцу гдје год да се нашло.

„Милица Ракић, трогодишња дјевојчица из Београда, убијена је на ноши, у својој кући, приликом НАТО бомбардовања Србије. Она није једина жртва тог сулудог похода најмоћнијег војног савеза тог времена, на једну суверену државу“, навео је Додик.

Он је подсјетио да је на данашњи дан прије 24 године, почела војна интервенција НАТО-а на Србију, без одобрења Савјета безбједности УН.

„НАТО је покренуо ваздушне ударе, јер Србија није хтјела да се одрекне 15 одсто своје територије, иако су наводили другачије разлоге за интервенцију“, нагласио је Додик на „Твитеру“.

Он је истакао да за злочине током војне интервенције НАТО-а на Србију нико никада није одговарао, иако је утврђено да је током интервенције НАТО користио и осиромашени уранијум.

„Иако је 24. марта прва бомба пала на Србију, експлодирала је у сваком српском срцу гдје год да се нашло. С тугом се сјећамо сваке жртве и сваког разарања у тој безумној интервенцији, као и свих жртава НАТО бомбардовања у Републици Српској“, рекао је Додик.

На данашњи дан навршиле су се 24 године од почетка агресије НАТО-а на СР Југославију у којој је током 78 дана бомбардовања убијено 2.500 људи, међу којима најмање 79 дјеце, док је употреба забрањене муниције са осиромашеним уранијумом изазвала тешке посљедице по здравље становништва, а цијела земља претрпјела страшна разарања.

ИЗВОРсрна, фото Espreso
Претходни текстЗaпаљена Градска скупштина Бордоа
Сљедећи текстЛани пријављено 80 нових случајева туберкулозе