Насловна Најновије Додик: Сваке године исте пријетње са Запада; Срби знају ко су и...

Додик: Сваке године исте пријетње са Запада; Срби знају ко су и шта су

119
0

Сваке године у исто вријеме читамо исте пријетње од истих људи и гледамо како званичници Запада негирају Дејтонски споразум, осуђујући Српску што у складу са законима и прописима обиљежава свој дан, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Таквим радњама и оспоравањем Републике Српске оспоравају БиХ, јер БиХ без Републике Српске не постоји. Она је састављена од Републике Српске и Федерације и никада се нећу уморити од тога да свима који се праве неупућени у то говорим оно што пише у Уставу и Дејтону. Уставни суд у БиХ је политичко тијело, а сада и званично страна политичка организација. Срба нема, а ускоро ће остати и без Бошњака и Хрвата – истакао је Додик.

Како он додаје, такав приступ не постоји нигдје на свијету.

– Такво тијело годинама се позива на ранију праксу и одлуке, умјесто на Устав БиХ. Такав приступ праву и правни ситем не постоји нигдје на свијету и наравно да га неће прихватити ни Република Српска и то је са становишта сваке нормалне особе потпуно легитимно. Закон о Уставном суду и одлазак странацa омогућиће да на простору БиХ заживи право, које је Запад срушио. Нисмо у средњем вијеку и сигурно нећемо дозволити да нас Американци врате тамо својим неуспјешним интервенцијама, уз прећутно одoбрење збуњене Европе. Ми знамо ко смо, знамо наша права, као и начин да их остваримо – истиче Додик.

Додик наводи, да су Срби ти који се питају.

– Нека то имају на уму сви који покушавају да овдје спроводе неке своје планове. Овдје се неће питати ни Британци ни Американци, него Срби, Хрвати и Бошњаци, или неће бити простора да се било ко пита – закључио је Додик.

ИЗВОРртрс
Претходни текстЈахорина потпуно модеран центар са 53 километра ски-стаза
Сљедећи текстДодик стигао на рочиште, дочекан громогласним аплаузом присутних грађана