Насловна Најновије Додик стигао на рочиште, дочекан громогласним аплаузом присутних грађана

Додик стигао на рочиште, дочекан громогласним аплаузом присутних грађана

161
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик стигао је на данас заказано рочиште у Суду БиХ, гдје је дочекан громогласним аплаузом присутних грађана.

Рочиште у предмету против Додика и вршиоца дужности директора „Службеног гласника“ Милоша Лукића одржава се по оптужници Тужилаштва БиХ за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

Додик је дошао на рочиште, након што судија Суда БиХ Мирсад Стрика није прихватио захтјев одбране Милоша Лукића да за одгађањем, јер је Лукић у болници.

Додиков адвокат Горан Бубић рекао је раније Срни да је судија позвао Додика да дође на рочиште, иако нема услова за његово одржавање.

Испред комплекса правосудних институција БиХ у Сарајеву у знак подршке предсједнику Републике Српске окупио се велики број грађана и званичника Српске. Међу присутнима су предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијер Радован Вишковић, те министри у Влади Републике Српске Војин Митровић, Саво Минић, Жељко Будимир и Зора Видовић.

Присутни су и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић, шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић, делегати Српског народа у Дому народа Сњежана Новаковић Бурсаћ и Радован Ковачевић, те замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик: Сваке године исте пријетње са Запада; Срби знају ко су и шта су
Сљедећи текстКовачевић: Судите Републици Српској, а пресудићете Босни и Херцеговини