Насловна Најновије Додик: СНСД је побједник избора, Српска остаје јединствена

Додик: СНСД је побједник избора, Српска остаје јединствена

182
0

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је вечерас да су на општим изборима побиједили СНСД и његови кандидати и да ће на сутрашњем народном скупу у Бањалуци „Отаџбина зове“ поручити да Република Српска остаје јединствена и да право да бира остаје суверено.

Додик је поновио да је побиједио на изборима за предсједника Републике Српске, али да се резултати у БиХ броје скоро мјесец дана јер у БиХ постоји велика игра.

Он је за Блиц ТВ рекао да сутрашњи скупу организује јер народ жели да каже да не жели да се праве малверзације од резултата избора.

„Нема дилеме ко је предсједник, то сам ја! Ти наводи о неправилностима нису тачни и ја сам сигуран у моју побједу“, рекао је Додик.

Додик је напоменуо да Централна изборна комисија БиХ није бирана по закону, да не ради по закону, није прогласила прелиминарне резултате, а одлучили су да поново броје.

Када је ријеч о кривичним пријавама које подноси опозиција, Додик је навео да кривичне пријаве може да поднесе ко год хоће и да је опозиција губитник избора, а да је СНСД и његови кандидати побиједили.

Он је навео да кандидат ПДП-а Јелена Тривић није његов противкандидат за предсједника Републике Српске.

„Она није кредибилиан и достојан партнер да буде предсједник“, рекао је Додик и навео како је на изборима било више мјеста гдје није добио гласове него што је то случај са Тривићевом.

Он је рекао да је ЦИК под утицајем странаца, али да се у БиХ све покушава централизовати. „Зато ми не вјерујемо у БиХ“, рекао је Додик.

Додик је упитао зашто је некоме требало тако мало времена да прогласи резултате избора, па поновио да су се у изборној ноћи прво бројали гласови за Предсједништво, па парламент БиХ, а за предсједника Републике је почело око 23.00 часа.

Он је рекао и да не вјерује да је Вучић било кога подржао, истакавши да се он није мијешао.

Очекује од ЦИК-а да сачува достојанство у процесу и прогласи резултате избора на којима су он, Жељка Цвијановић и СНСД побиједили.

„Јелена Тривић је изборни губитник“, рекао је Додик и додао да не разумије незадовољство опозиције.

ИЗВОРСрна
Претходни текстЕмисија „Сеоским сокацима“ 24.10.(ВИДЕО)
Сљедећи текстПланирану радови на електро мрежи у Палама, Фочи и Рогатици