Насловна Најновије Додик: Српска битан саговорник о политичким процесима у региону и свијету

Додик: Српска битан саговорник о политичким процесима у региону и свијету

80
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, истакао је данас, да су на Дипломатском форуму у Анталији, вођени успјешни разговори са великим бројем значајних политичара, што доказује да је Српска препозната као битан саговорник о политичким процесима у регији, али и у свијету.

„Наши саговорници разумију позицију Српске и имају разумијевање за наш став да смо за европски пут, али да се јасно види уставна структура БиХ, која је састављена од Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/“, објавио је Додик на „Инстаграму“.

Додик је напменуо да руководство Републике Српске није спремно да се креће европским путевима, а да при томе буде смањена снага Српске.

Dodik na Diplomatskom forumu u Antaliji, razgovori s Erdoganom, Lavrovom i  Orbanom | Banjaluka.net

„У Анталији смо разговарали са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом, министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом, мађарским премијером Виктором Орбаном и министром спољних послова Мађарске Петером Сијартом. Разговарали смо и с министром иностраних послова Словачке Јурајом Бланаром, као и са специјалним представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком“, подсјетио је Додик.

У Анталији се данас завршава Дипломатски форум, који је почео у петак, 1. марта.

ИЗВОРсрна, фото илустрација АТВ
Претходни текстОбустављен саобраћај на прелазима од Изачића до Брчког због пада система у Хрватској
Сљедећи текстБјелица: Велика је жртва сарајевских Срба