Насловна Најновије Додик: Српска ће славити одлазак Марфија

Додик: Српска ће славити одлазак Марфија

42
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да су амерички амбасадор Мајкл Марфи и Кристијан Шмит обични преваранти који, како каже, гледају како да створе неред и иза паравана договарају уносне послове.

– Преварант Марфи пред крај боравка у БиХ покушава да још нешто ушићари. Што није најавио да ће се састати са директором ИДДЕЕА? И то кад та агенција потражује милионе за опрему, оправдавајући то новим трошковима насталим због Шмитових наметања – навео је Додик на друштвеним мрежама.

Он је рекао да ЦИК потражује око 140 милиона, а да се они сада јављају са захтјевима да контролишу изборе и ко ће наводно побиједити.

– Јасно је шта је иза цијелог процеса увођења нових технологија, да је то већ договорен посао и да им се због тога толико журило с наметањима. Избори у БиХ су били фер и поштени и то су потврдиле све релевантне институције и организације задужене за праћење свих ових година – навео је Додик.

Он је навео да је „Америка послала највећег криминалца, који је нарушио односе с цијелом Републиком Српском због својих сумњивих радњи“.

– Одлазак штеточине Марфија Српска ће славити – истакао је Додик.

Он је навео да Српска Марфијев доживљава као индиректно признање Америке да је направила погрешан избор што је послала једну такву личност, која је, како каже, обрукала велику и моћну Америку на најгори начин.

– Српска је спремна да с новим америчким амбасадором који дође, уколико покаже да поштује Српску и њене институције, отвори ново поглавље у нашим односима, а увјерени смо да ће се то и десити након што побиједи Доналд Трамп – закључио је Додик.

ИЗВОРртрс
Претходни текстОдржано рочиште Додику и Лукићу, наредно 29. априла
Сљедећи текстДодик: Не постоји већи зликовац за БиХ од СДА