Насловна Најновије Додик: Српски народ има право на своје одлуке

Додик: Српски народ има право на своје одлуке

134
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да БиХ није држава, него заједница два ентитета и три конститутивна народа који имају право на своје одлуке, те нагласио да то право српском народу нико не може и неће одузети.

Додик је, коментаришући изјаву посланика СДА у парламенту БиХ Шемсудина Мехмедовића да су протести који су одржани за одбрану институција Српске пријетња по безбједност, подсјетио да је Мехмедовић учесник рата који је на ивици да одговара за своје злочине.

– Они су пријетња по БиХ и све што су чинили посљедњих година чинили су да се ова земља разиђе. Ако 30 година нешто гурате и не може онако како ви хоћете – па онда одустаните. Мехмедовић је на ивици да одговара за злочине и вехабије које је доводио и муџахедине којима је дао подршку – рекао је Додик на Јахорини.

Он је истакао да је нечувено да у предмету против њега поступа и судија која је била у тиму одбране некадашњег команданта такозване Армије БиХ Насера Орића.

– Ако они стварно мисле да је кривична одговорност у Милораду Додику јер не поштује одлуке Кристијана Шмита, а да је Насер Орић безгрешно чедо које хода по овој земљи, шта онда урадити? – упитао је Додик.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПочела изградња храма у селу Заваиту надомак Фоче
Сљедећи текстУ понедјељак вјетровито и промјенљиво облачно