Насловна Најновије Додик у Бечу на панел-дискусији о европском путу БиХ

Додик у Бечу на панел-дискусији о европском путу БиХ

89
0

Панел-дискусија на високом нивоу о будућности БиХ у контексту њеног европског пута, почела је данас на Дипломатској академији у Бечу, у присуству предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Учесници Академије, коју организује Амбасада БиХ у Аустрији, осврнуће се на тренутну ситуацију у БиХ, као и на договор о низу реформи које морају бити спроведене, с’ обзиром на одлуку о отварању преговора за статус чланства у ЕУ.

Додик је раније изразио задовољство што ће имати прилику да буде предавач на Дипломатској академији у Бечу, гдје ће представити ситуацију у БиХ.

Он је истакао да је ријеч о једној од најстаријих дипломатских академија у свијету, гдје се не долази тако лако, док је Српска имала пријатеље који су јој омогућили прилику да објасни шта ради Кристијан Шмит у БиХ.

Адвокат Анто Нобило представиће стручни став о Дејтонском мировном споразуму и законским овлаштењима.

Дипломатској академији присуствују и министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Срспке Жељко Будимир, први замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић и премијер Федерације БиХ Нермин Никшић.

ИЗВОРсрна, фото илустрација TV Sa
Претходни текстГаговић: Егзодус – симбол великог страдања сарајевских Срба
Сљедећи текстДодик: Путин је неко ко жели да помогне