Насловна Најновије Др Горан Топић 23. фебруара у Болници “Србија”

Др Горан Топић 23. фебруара у Болници “Србија”

138
0

Др Горан Топић, специјалиста нефрологије из Универзитетског клиничког центра Републике Српске, обављаће прегледе пацијената у Болници „Србија“ 23. фебруара од 9.00 часова.

Др Топић обављаће транзиентну еластографију – ФИБРОСЦАН.

Фибросцан је неинвазивна, брза и поуздана метода, налик ултразвуку, која служи за откривање цирозе јетре и искључивања значајне фиброзе. Другим ријечима, овом апсолутно безбједном методом се може стећи увид у стање јетре, тј. узнапредовалости њене болести, што је пресудно у одређивању даље терапије. Резултати ове процедуре се доступни одмах. За разлику од биопсије која се стандардно примјењује, нема бола нити ризика од крварења и других компликација. Фибросцан преглед траје око 10 минута, саопштено је из Болнице „Србија“.

Заинтересовани пацијенти преглед могу заказати на број телефона: 057/325-300 периоду од 7.00 до 19.00 часова. За преглед је неопходна упутница породичног љекара за осигурана лица.

Такође, фибросцан преглед могу обавити сва неосигурана лица по цијени од 100 КМ, док је цијена консултативног прегледа 50 КМ.

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстДом здравља “Стана Томић” позива родитеље да вакцинишу дјецу
Сљедећи текстСпоразум о сарадњи Института историјских наука и Народног музеја у Краљеву