Насловна Најновије Др Јевтовић успјешно завршила едукацију о алгоритмима дерматоскопије

Др Јевтовић успјешно завршила едукацију о алгоритмима дерматоскопије

170
0

Докторица Болнице „Србија“ Далиборка Јевтовић, специјалиста дерматовенерологије успјешно је завршила едукацију о алгоритмима дерматоскопије – напредни ниво едукације за љекаре.

На едукацији у трајању од двије седмице говорило се о специфичностима, техникама извођења дерматоскопије и њеном значају.

Др Јевтовић је појаснила да се дигитална дерматоскопија заснива на посебним алгоритмима које је установило Европско удружење дерматовенеролога. Алгоритми су јако комплексни и служе за постављање дијагнозе и разликовање малигних и бенингних промјена на кожи.

„Ова едукација је од изузетног значаја, јер смо прошле године набавили нови дерматоскоп, који служи за рану детекцију малигних обољења коже, преглед младежа и њихових промјена, разликовање бенигних од малигних промјена на кожи и осталих кожних промјена”, истакла је др Јевтовић.

Болница „Србија“ континуирано ради на едукацији свог медицинског кадра како би унаприједили своје услуге и становницима Сарајевско-романијске регије пружили што бољу здравствену заштиту.

ИЗВОРЈЗУ Болница ''Србија''
Претходни текстКЦ Пале: Представа “У свету бајки”, 29.2.’24. РТВИС (ВИДЕО)
Сљедећи текстВучић: Са Зеленским нису потписани споразуми о оружју и муницији