Насловна Најновије Дјечаци и дјевојчице Славије учествују на рукометном кампу у Књажевцу

Дјечаци и дјевојчице Славије учествују на рукометном кампу у Књажевцу

216
0

Експедиција од 45 младих рукометаша Славије, дјечака и дјевојчица, под надзором директора Милана Милинковића, секретара клуба, Татјане Џебо, те неколико првотимаца, бораве у рукометном кампу у Књажевцу. Њима се придружило и неколико чланова РК „Игман“ Источна Илиџа.

Око 80 младих спортиста из дијаспоре и региона, узраста од 10 до 18 година окупило се у Књажевцу, у оквиру пројекта који за циљ има очување и јачање односа Републике Србије и дијаспоре, а реализује се уз подршку Владе Србије и министра без портфеља.

У оквиру седмодневног боравка у Србији, млади рукометаши активно ће учестововати у разноврсном спортско – рекреативном садржају и имаће прилику да се кроз интеракцију са вршњацима из матице боље упознају са богатом културом, традицијом и историјом земље из које потичу.

Осим спортских активности, учесници кампа посјетиће и знаменитости и локалитете општине Књажевац и Зајечарског округа, али и учествовати на еудкативним радионицама и трибинама где ће, кроз директан разговор са истакнутим спортистима, разговарати о битним темама за развој спортске каријере, као што су исхрана, опасност и штетност допинга, значај психолошке припреме, утицај електронских медија и друштвених мрежа.

Рад у кампу организован је у пет тематских цјелина кроз интерактиван индивидуални и групни облик рада, а биће ангажовани тренери са одговарајућим стручним образовањем и лиценцама за рад Европске рукометне федерације уз асистенцију тренера демонстратора и играча и играчица демонстратора који наступају за градске клубове.

Тренери на кампу су еминентна имена овог спорта: координатор кампа и координатор млађих селекција Шамот, Слободан Једоксић, кондициони тренер и тренер у А репрезентацији Србије, Предраг Рајковић, ту је и неизоставни Ратко Николић. Затим тренер голмана Шамот и тренер голмана кадетске репрезентације Србије, Иван Ђорђевић, тренер млађих селекција Шамот, Марко Ђорђевић, а асистирају им три локална тренера: Маја Драгољубовић, Дејан Богдановић и Михајло Николић.

ИЗВОРSportEast
Претходни текст„Пулс града“ 18.07.2023. (ВИДЕО)
Сљедећи текстМеђународна енергетска агенција: Тренутне залиха гаса неће спасити Европу зиме