Насловна Најновије Егић предложио да се од мјесечног борачког додатка издвоји по једна КМ...

Егић предложио да се од мјесечног борачког додатка издвоји по једна КМ за борце којима се суди

138
0

Министар рада и борачко инвалидске заштите Данијел Егић, објавио је приједлог да се борци од мјесечног борачког додатка добровољно одрекну по једну КМ, као знак солидарности процесуираним српским борцима, којима би средства била дозначена путем локалних борачких организација.

„Као борац Војске Републике Српске, неко ко је био рањен бранећи границе наше отаџбине, а данас као министар у Влади Републике Српске, истрајаћу да дођемо до коначног рјешења у финансијској помоћи за српске борце, који су процесуирани пред Судом БиХ и Тужилаштвом БиХ“, рекао је Егић.

Он сматра да је поражавајућа чињеница да се у овим институцијама суди само српском народу, што је разлог више да сви устану и помогну људима који су бранили Српску.

„Драги саборци, данас су ови људи стављени на оптуженичку клупу, а питање је да ли ће на том мјесту већ сутра бити неко од нас, јер правде у политичком Сарајеву за Србе нема“, објавио је Егић на „Фејсбуку“.

Према његовим ријечима, само у прошлој години Кабинет предсједника Републике издвојио је 500.000 КМ, а током 2021. и 2022. исти износ уплатила је Влада за подршку процесураним борцима.

„Трошкови одбране, одлазака на рочишта, породице које остају незаштићене, разлози су да устанемо сви. Храброст и српска солидарност у најтежим тренуцима дали су нам слободу, вријеме је да исто то покажемо и данас, заједничким снагама станемо у одбрану српских бораца и поручимо – Нисте сами!“, поручио је Егић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКојић: Исак због величања ратних злочинаца треба да буде “иза браве“
Сљедећи текстНа Палама потражња већа од понуде, станови у новоградњи до 2.500 КМ