Насловна Најновије Саобраћај слабијег интензитета, нема чекања на граничним прелазима

Саобраћај слабијег интензитета, нема чекања на граничним прелазима

45
0

Саобраћај је јутрос слабијег интензитета и на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија се без застоја и посебних ограничења, а на граничним прелазима нема дужих задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Због слабије кише која је падала током ноћи у Херцеговини се вози по мокрим и клизавим коловозима.

У Требињу је због изградње кружног тока обустављен саобраћај на укрштању улица Вука Мићуновића и краља Петра Првог Ослободиоца.

Путничка возила ће бити преусмјеравана на околне градске саобраћајнице, а теретна возила изнад три и по тоне и аутобуси пропуштаће се периодично кроз зону извођења радова, јер за ову категорију нема могућности алтернативних праваца градским саобраћајницама.

Због радова на магистралном путу Нова Топола-Клашнице измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а до повремених обустава долази и на регионалном путу Добој-Модрича у Костајници због минирања у каменолому „Грапска-Костајница“. Режим саобраћаја измијењен је због радова и на магистралном путном правцу Приједор-Копривна.

Саобраћај ће повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома „Рогоушићи“ због извођења радова. Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале до 10. јула због минерских радова долазиће до повремене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила, а измјене су због радова и на дионици магистралног пута Хан Пијесак-Соколац.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу дионица Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. Радови су продужени до краја године.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња. Успорено се због радова вози и на магистралном путу Бијељина-Брчко, у рејону Доње Чађавице.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 7.00 и 16.00 часова.

У ФБиХ је због редовног одржавања тунела „Граб“, „25. новембар“ и „Вис“ затворена претицајна трака на дионици ауто-пута Тарчин-Лепеница. Саобраћај се одвија возном траком до завршетка радова.

Санациони радови изводе се на магистралном путу Немила-Зеница, код пословне зоне Печуј, због чега возила сваког дана осим недјеље саобраћају наизмјенично, једном траком. С обзиром на то да је ова дионица изразито фреквентна, формирају се дуге колоне возила у оба смјера.

На снази је обустава саобраћаја на магистралним путевима Кључ-Сански Мост, на улазу у Сански Мост, а возила су преусмјерена на обилазницу.

Радови се изводе и на магистралним путевима Немила-Лашва, Лашва-Каоник у насељу Грабуље, Кладањ-Власеница, Тарчин-Коњиц, Јелах-Добој, Јабланица-Потоци у Доњој Јабланици, Чевљановићи-Нишићи, Кладањ-Власеница Србљани-Босанска Крупа и Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе, па се та возила преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу да користе гранични прелаз Шепак.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстРумунска сенаторка упутила писмо УН: Окривљујете невини српски народ
Сљедећи текстДодик: Срби у Српској немају будућности без статусног прикључења Србији