Насловна Најновије Елек: Планирана изградња марине и аква-парка

Елек: Планирана изградња марине и аква-парка

196
0

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек рекао је да је на данашњем састанку у Вишеграду са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и начелником те општине Младеном Ђуревићем представљено идејно рјешење за изградњу марине у Андрићграду.

„На тој марини ћемо изградити десетак монтажних кућа, које ће бити посебна атракција. Већ смо договорили са реномираном фирмом из Србије `Галенс`, која је власник четири најлуксузнија хотела у Србији, да овдје направе хотел са пет звјездица“, рекао је Елек новинарима након састанка.

Он је додао да је договорено и са Управом Универзитета у Источном Сарајеву да у Андрићграду већ у октобру идуће године буду уписани први студенти Факултета за туризам и угоститељство.

„То ће бити први и једини такав факултет гдје ће студенти одмах кад заврше студирање моћи радити праксу. Бићемо у могућности да интегришемо цијелу ову регију која је туристички везана и за Јахорину и за Златибор“, рекао је Елек.

Он је нагласио да ће 2023. године бити великих радова и да очекује повезивање Вишеграда са Јахорином брзом саобраћајницом.

Елек је најавио и изградњу највећег аква-парка у овом дијелу Европе, управо због везе Српске са Србијом.

„На Јахорини борави негдје око 500.000 људи у зимској сезони, а на Златибору је нешто мањи број. Дакле, имамо око милион људи који пролазе успут кроз Црну Гору, тако да ће тај аква-парк бити мјесто за одмор, али нама је циљ да све те туристе задржимо бар два дана“, рекао је Елек.

Он навео да ће бити организована и путовања до Чајнича, гдје се налази икона Чајничке Богородице.

„Сви ћемо бити окупљени око пројекта који се зове `Нови Вишеград – нови Андрићград`“, закључио је Елек. 

ИЗВОРСрна
Претходни текстСинхронизованим дјеловањем заштитити жртве насиља у породици(ВИДЕО)
Сљедећи текстМитрополит дабробосански Георгије Николајевић имао је историјску мисију, истакнуто на научном скупу на Палама(ВИДЕО)