Насловна Вијести Република Српска Емир Kустурица нови предсједник филмског фестивала „Дух ватре“

Емир Kустурица нови предсједник филмског фестивала „Дух ватре“

148
0

Славни српски режисер Емир Кустурица биће нови предсједник Међународног филмског фестивала дебитаната „Дух ватре“, који се сваке године одржава у руском граду Ханти-Мансијск, саопштено је из Департмана за друштвене и спољне везе и омладинску политику округа Југра.

Кандидатура познатог српског режисера, сценаристе, продуцента и композитора је потврђена на сједници организационог комитета Међународног филмског фестивала дебитаната „Дух ватре“.

Сједницу је водио губернатор Југре Наталија Комарова, наведено је у саопштењу.

Кустурица је изјавио да га са Русијом повезују пријатељски односи и изразио је задовољство што може да буде на челу Фестивала у којем учествују млади и талентовани људи и што може да помогне онима који који желе да стварају добре филмове, наведено је у саопштењу.

Члан Организационог комитета Фестивала, драматург и сценариста Марија Зверева рекла је да су главни задаци Фестивала да се сачува традиција „Духа ватре“ и да се прошире његове границе, те додала да ће са новим предсједником почети и нова етапа развоја ове манифестације, преноси „Спутњик“.

Фестивал „Дух ватре“ је 2002. године основао руски филмски режисер Сергеј Соловјов у Ханти-Мансијску, а 21. издање биће одржано од 3. до 6. марта 2023. године. 

ИЗВОРСРНА
Претходни текстКод острва Вис пронађен брод бивше Југословенске ратне морнарице
Сљедећи текстДодик и Вишковић се састали са представницима кинеских компанија